Tuomarinkylän Ratsastuskeskuksen kehittämishanke

Tuomarinkylän Ratsastuskeskuksessa on meneillään mittava hanke alueen kehittämiseksi tasokkaaksi ja nykyaikaiseksi hevosurheilukeskukseksi. Hanke on nyt kaavoitusvaiheessa ja uuden asemakaavan on määrä valmistua vuoden 2012 aikana.

Tuomarinkylän Ratsastuskeskuksen kehittämistarpeita kartoittamaan ja hankkeita kaavoittajan ja liikuntaviraston suuntaan ajamaan on kolme vuotta sitten perustettu kehittämistoimikunta. Kehittämistoimikunnassa ovat edustettuina kaikki alueen toimijat eli ratsastuskoulut, täysihoitotallit, maneesiyhtiö sekä ratsastusseurat. Hankkeen konsulttina ja linkkinä kaavoittajan suuntaan toimii arkkitehti Rosemarie “Micki” Schnitzler. Hankkeella on Suomen Ratsastajainliiton tuki.

Hanke käsittää mm.:

  • Uusi tasokas L-muotoinen kahden ratsastusuran maneesi, joka on mitoitettu kansallisten halliarvokilpailujen ja kansainvälisten kilpailujen järjestämiseen.
  • Kahvila- ja sosiaalitilat uuden maneesin yhteyteen, jotka parantavat olosuhteita ja edellytyksiä jopa kansainvälisten arvokilpailujen järjestämiseksi ulkokaudella. Alueen ratsastusseuroilla on vankka kokemus näiden järjestämisestä aiemmilta vuosilta. Maneesin yhteyteen tulee myös 20 tilapäiskarsinaa.
  • Tallien laajennukset ja modernisointi: EU-kokoiset karsinat ja lisäksi yhteensä 34 lisähevospaikkaa, joista 20 yksityishevosille ja 14 ratsastuskouluhevosille sekä tallityöntekijöiden asuintiloja tallien yhteyteen.
  • Liikenneturvallisuuden parantaminen liikennejärjestelyin ja ohjaamalla autoliikenne pois keskeisiltä hevosten kulkureiteiltä.
  • Ratsastusreittien lisääminen ja kaavoitettujen reittien rakentaminen sekä mahdollisen kulkuyhteyden avaaminen Tuusulan moottoritien yli/ali Haltialaan.
  • Lannan biokäyttö joko kompostoimalla tai polttamalla, jos lainsäädäntö sen sallii tulevaisuudessa.

Toimijoiden taloudelliset panostukset alueen kehittämiseksi ovat merkittävät. Yhtiöiden hallinnossa ja omistajilla on vahva hevosalan osaaminen ja monilla jopa yli 40 vuoden kokemus ratsastusurheilusta liiketoimintana.

Kehittämistoimikunta

Karin Aalto, Tuomarinkylän Ratsastuskoulu Oy
Antti Aalto, Tuomarinkylän Ratsastuskoulu Oy
Kirsi Degerth, Tuomarinkartanon Ratsastusopisto Oy
Virpi Hurme, Tuomarinkartanon Ratsastusopisto Oy
Paula Laine, Tuomarinkylän Talli Oy
Outi Laaksonen, Tuomarinkylän Talli Oy
Raili Nurminen, Tuomarinkartanon Kilpatalli Oy
Pirjo Honkavaara, Tuomarinkartanon Kilpatalli Oy
Sari Nevalainen, Tuomarinkylän Maneesi Oy
Raimo Tuomioja, Tuomarinkylän Maneesi Oy
Johanna Höglund, Tuomarinkylän Ratsastajat Ry
Katarina Fellman, Tuomarinkylän Ratsastajat Ry
Anne Nurminen, Tuomarinkylän Ratsastajat Ry
Hannu Kauppinen, Helsingin Wiisikot ry
Roremarie Schnitzler, arkkitehtikonsultti
Marja Kivenheimo, Tuomarinkartanon Kilpatalli Oy

Lisätietoja:

Marja Kivenheimo
Kehittämistoimikunnan puheenjohtaja
marja.kivenheimo(at)kpatents.com
p. 040 546 3652

www.tuomarinkyla.com